Datça Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım, kurum içinde beklenmedik sonuçlar doğurdu. Belediye yönetimi, gündem olan cevabı yazan sosyal medya sorumlusunun işine son verdi.

Kurultay Davası Tartışmaları Belediyeye Sıçradı
CHP’de kurultay davasının ertelenmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden liderlik iddiası tartışma konusu olurken, bu konu sosyal medyada esprili yorumlarla gündem oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Kılıçdaroğlu vazgeçerse Datça’da 10 gün tatil benden” şeklinde alaycı bir paylaşım yaptı.

Belediyenin resmi hesabı ise buna “Maalesef doluyuz” yanıtını verdi. Mizahi bir tonda yapılan bu yanıtın, kurumsal hesaptan gelmesi eleştirilere yol açtı.

Sosyal Medya Sorumlusu Görevden Alındı
Yaşanan tartışmanın ardından Datça Belediyesi’nin sosyal medya yöneticisi Osman Akın’ın görevine son verildi. Akın, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda belediyeyle ilişkisinin kesildiğini ve içinin rahat olduğunu belirten kişisel bir açıklama paylaştı.

Kılıçdaroğlu’ndan Barışçıl Bir Mesaj Geldi
Konunun büyümesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu da sessizliğini bozdu. Yaptığı açıklamada, bir kişinin ekmeğiyle oynanmasını doğru bulmadığını ifade ederek “Eğer bu karar bana yönelik bir paylaşım yüzündense hakkımı helal ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, belediye çalışanının görevine iade edilmesinin kendisini memnun edeceğini söyledi. Gençlerin eleştirilerine de hoşgörüyle yaklaştığını belirten Kılıçdaroğlu, yalnızca bilinçli olarak yanlış bilgi yayanlara ve kışkırtıcı dile sahip olanlara tepki gösterdi.