Gürsel Tekin’in Kayyumluk Görevi Sona Erdi | CHP İstanbul İl Kongresi Kararı

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptal talebini reddetti. Kararın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Artık Gürsel Tekin’in kayyumluk görevi sona ermiştir” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul İl Kongresi ve Kayyum Kararı

Murat Bakan, Bazı medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada mahkeme kararını değerlendirerek, “Bir mahkemenin kongre iptal talebini esastan reddetmesi, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararını hükümsüz hale getirir” dedi.

“Kayyumluk Görevi Artık Anlamsız”

CHP’li Bakan şu ifadeleri kullandı:
“Kayyumluk görevinin artık sona ermesi gerekir. Tedbir kararı için hukuken telafisi güç ve imkânsız bir durum olması gerekir. Mahkeme de bunu dikkate alarak kararını verir. Bu nedenle 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararının kaldırılması gerekir. Dolayısıyla Gürsel Tekin’in kayyumluk görevi resmen sona ermiştir.”

CHP’de Yönetim Krizi Son Buluyor mu?

Mahkemenin bu kararı, bir süredir gündemde olan CHP iç tartışmaları ve CHP’de yönetim krizi iddialarını da yeniden gündeme taşıdı. Parti kulislerinde, alınan kararın İstanbul örgütünde normalleşme sürecini hızlandırabileceği konuşuluyor.