İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir, Bilecik ve Manisa’da gerçekleşen orman yangınlarının ardından, etkilenen vatandaşlara toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL’lik yardım sağlandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir’de 110 konut, 2 işyeri ile 1 ahırın; Bilecik’te 69 konut, 3 işyeri ve 27 ahırın; Manisa’da ise 5 konutun yangın sebebiyle ağır hasar gördüğünü açıkladı.

Afet sonrası mağdurların barınma, taşınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İzmir’e 14 milyon 258 bin 400 TL, Bilecik’e 5 milyon 745 bin TL, Manisa’ya ise 1 milyon 600 bin TL kaynak aktarıldı.

Özellikle Bilecik’te, geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere iki farklı köyde toplam 26 konteyner yerleşim alanı hazırlandı. Bu alanlarda klima, buzdolabı, yatak, ranza ve mutfak eşyaları gibi yaşam için gerekli tüm malzemeler yer alıyor.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, sadece dört gün içinde konteynerlerin altyapı çalışmaları tamamlandı ve mağdur aileler yeni yaşam alanlarına yerleştirilmeye başlandı.

Bakan Yerlikaya, “Devletimiz tüm imkanlarıyla yangından zarar gören vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor” sözleriyle dayanışma mesajı verdi.