İBB , Şile'deki vatandaşların sorununa çözüm kavuşturmak için  kritik yerlerde çalışmalar yaptılar .Şileyle ilgili sorunlar çözüme kavuştu. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu , Twitter hesabındaki bir videolu paylaşım gönderisinde Şileyle ilgili yol çilesine son verildiğini açıkladı . İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelindeki  taşıt ve yaya ulaşımını daha sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdü .

Ağva Şile Caddesi Sorunu 

Ağva Şile caddesi oldukça dar alandı bölgede trafik sıkışıklığı oluyordu. Yürüyüş alanı da olmayınca vatandaşların canı tehlikedeydi bu yüzden de İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tarafından çalışmalar sonucu yolun 100 küsür sert metrelik sert kaya kırımı yapıldı . Kaya yüksekliği 14 -15 metre yükseklikte oldu. Bunun sonucunda büyük bir alan açılıp yaya yürüyüş yolu meydana getirildi . Herkes rahat bir şekilde yürüyebilir hem de araçlar sürülebilir oldu .

Şile Yaşam Caddesi Sorunu

Şile Yaşam Caddesinde ise hem yol genişletme hem yaya yürüyüş yolu hem de  doğal manzaralık açısından İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaçlandırmalar yapıldı. Çayırbaşı Mahalle Muhtarı olan İlhan Evren , "Adına yakışır, Yaşam Caddesi 'ne yakışır ,yaşanır bir alan elde ettik .Ben, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞİLE DEVLET HASTANESİ YOLUNDA DÜZENLEMELER YAPILDI


Bilindiği üzere Şile Devlet Hastanesi’nin otoparkında yer bulamayan  vatandaşlar, araçlarını bırakacak güvenli bir alan bulamadıklarından büyük sorunlar yaşıyordu. Yapılan çalışmayla bu sorunda ortadan kaldırılmış oldu. 850 metre uzunluğunda yaya yürüyüş alanı yapıldı. Otopark cebi oluşturuldu.

 

Oradan görüntüler