Galatasaray, uzun süredir transfer listesinde yer alan Nijeryalı golcü Victor Osimhen’i kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, dünyaca ünlü futbolcunun İstanbul’a gelişini resmi imzalar öncesi kamuoyuna duyurdu.

26 yaşındaki yıldız forvet, Almanya’dan kalkan özel uçakla Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ve menajeri George Gardi eşliğinde İstanbul’a getirildi. Saat 22.00’de Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne inen Osimhen, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Binlerce taraftar, yıldız oyuncuyu marşlarla, tezahüratlarla ve meşalelerle selamladı. Osimhen de taraftara üçlü çektirerek teşekkür etti.

Osimhen: “Tek düşündüğüm Galatasaray’dı”

İstanbul’a iniş yaptıktan sonra kısa bir açıklama yapan Osimhen, Galatasaray’a transfer olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

“Kafamda hep Galatasaray vardı. Şimdi yeniden buradayım ve birlikte tarih yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Galatasaray taraftarı bir başka”

Karşılama sırasında yaşanan yoğun ilgiye değinen Osimhen,

“Bana göre Galatasaray taraftarı dünyadaki en tutkulu ve en kalabalık kitlelerden biri. Sadece bir transfer için toplanan bu kalabalık, bana olan inancı ve sevgiyi açıkça gösteriyor. Ben de sahada bu desteğin karşılığını vermeye kararlıyım.” ifadelerini kullandı.

Abdullah Kavukcu: “Ödemeyi kimseye muhtaç olmadan yapacağız”

Transfer sürecine dair konuşan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ise, kulübün mali gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ocak ayında başladığımız bu süreçte kulüp olarak kararlıydık. Her kuruşunu kendi kaynaklarımızla sağladık, hiçbir taşınmaz satmadan bu ödemeyi gerçekleştirdik. İlk kısmı peşin olarak ödüyoruz, kalanını ise bir yıl içinde tamamlayacağız. Galatasaray’ın bu güce sahip olduğunu hep söyledik, şimdi bunu gösteriyoruz.”

Taraftar Akını Havalimanına Taştı

Galatasaray taraftarı, Osimhen’in gelişini öğrenir öğrenmez Atatürk Havalimanı’na akın etti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen karşılamada büyük coşku yaşandı. Sosyal medyada ise bu anlar kısa sürede gündeme oturdu.

Canlı Yayına Yoğun İlgi: 2 Milyon İzleyici

Osimhen’i taşıyan özel jeti takip eden canlı yayınlar, dijital platformlarda büyük ilgi gördü. Yayın sırasında 2 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşılması, bu transferin kamuoyundaki karşılığını bir kez daha gösterdi.

80 Milyon Euroluk Dev Sözleşme

Galatasaray, Osimhen’in bonservisi için Napoli’ye toplam 80 milyon Euro ödeyecek. Ödemelerin 40 milyon Euro’su peşin yapılırken, 35 milyon Euro iki yıllık taksitlerle verilecek. Ayrıca 5 milyon Euro’luk performansa bağlı bonuslar da anlaşmada yer alıyor.

Yıllık 21 Milyon Euro Maaş

Osimhen’in yıllık kazancının 21 milyon Euro olacağı belirtildi. Bu miktarın 5 milyon Euro’luk kısmının sponsor katkısıyla karşılanacağı öğrenildi.

2023–24 Performansı

Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Osimhen, toplamda 41 resmi maçta görev aldı. Bu süreçte 37 gol ve 8 asistlik katkı sağlayarak takımın en skorer ismi oldu.

İmzalar Maçtan Önce Atılacak

Osimhen’in sağlık kontrollerinin Perşembe günü tamamlanması planlanıyor. Resmi imza töreni ise Cumartesi günü RAMS Park’ta oynanacak Galatasaray–Lazio hazırlık maçı öncesinde gerçekleştirilecek.