Pakistan’ın kuzeybatısındaki Pencap ve Belucistan eyaletleri, son günlerde etkisini artıran yoğun muson yağmurlarıyla mücadele ediyor. Bölgede meydana gelen aşırı yağışlar, kanalizasyon sistemlerinin kapasitesini aşarak büyük çapta sellerin oluşmasına neden oldu. Bu durum, hem altyapıyı hem de günlük hayatı olumsuz etkilerken, ilk raporlara göre 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, özellikle Lahor ve çevresinde görülen şiddetli yağışlar nedeniyle birçok yol kullanılamaz hale geldi. Bazı bölgelerde yollar tamamen su altında kalırken, elektrik şebekelerinde yaşanan arızalar yüzünden binlerce kişi karanlıkta kaldı. Kanalizasyonların yetersizliği sebebiyle ev ve iş yerlerinde ciddi hasarlar meydana geldi.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde acil yardım ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini açıkladı. Sağlık ve güvenlik ekipleri, yaralıların tedavisinin yanı sıra bölgedeki tahliye çalışmalarını da hızlandırdı. Bölgede yaşayanlar, yağışların şiddetinin artmasından dolayı endişeli ve yetkililerden destek bekliyor.

Yetkililer ayrıca, su baskınlarının daha fazla zarar vermemesi için vatandaşları dikkatli olmaya ve olası risklere karşı önlem almaya çağırdı. Öte yandan, meteoroloji yetkilileri, bölgedeki yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulundu.

Pakistan genelinde yaşanan bu sel felaketi, ülkenin altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne sererken, ilgili kurumların çalışmalarını hızlandırması bekleniyor.