Son sınıf  olan 12. sınıf  öğrencilerin Üniversite başvuruları başlamış durumda .Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu yıl başlayacak YKS başvurularının, e-Devlet üzerinden de yapılabilirliğini açıkladı .

Duyulan  habere göre YKS başvuruları dijital ortamdan, yeni kimlik kartı ve e -devlet şifresi olan öğrencilerin başvurularını sistem üzerinden 4 Şubat ‘ tan itibaren başlayıp  2 Mart’ a kadar  yapabileceklerdir .

YKS başvuruları nasıl yapılabilir ?

E- devlet şifresi olan  adayların başvuru merkezlerine gitmeden , ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya ‘ais.osym.gov.tr‘ üzerinden ‘e-Devlet ile kayıt ol‘ seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekiyor.

 

HES kodu şart !

YKS başvurularında diğer sınav başvurularında olduğu gibi HES kodu bilgisi istendiğini de söylemiş olan  Aygün, “Adaylarımızın hangi başvuru platformunu tercih ederlerse etsinler HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor.” uyarısını da  açıkladı .

 

 

2021 sınav  tarihleri ne zaman ?

 

TEMEL  YETERLİLİK TESTİ

26 Haziran cumartesi günü

 

ALAN YETERLİLİK TESTİ

27 Haziran cumartesi günü

YABANCI DİL TESTİ

27 Haziran pazar günü