UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında futbolseverler unutulmaz bir karşılaşmaya tanıklık etti. Paris Saint-Germain, sahasında ağırladığı Bayern Münih’i 5-4 mağlup ederek rövanş öncesi avantajı kaptı.
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Parc des Princes Stadı’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Bayern Münih, 17. dakikada Harry Kane’in penaltı golüyle öne geçti.
Bu gole çabuk yanıt veren PSG, Khvicha Kvaratskhelia ve João Neves’in golleriyle skoru 2-1’e getirdi. Mücadelenin temposu düşmezken, 41. dakikada Michael Olise ceza sahası dışından attığı golle eşitliği sağladı.
İlk yarının uzatma anlarında VAR incelemesi sonrası penaltı kazanan PSG’de topun başına geçen Ousmane Dembélé hata yapmadı ve takımını soyunma odasına 3-2 önde götürdü.
İkinci yarıda da gol düellosu devam etti. 56. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kvaratskhelia farkı artırırken, sadece 3 dakika sonra Dembélé skoru 5-2’ye taşıdı. Ancak Bayern Münih pes etmedi; Dayot Upamecano ve Luis Díaz’ın golleriyle farkı bire indirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca PSG, sahadan 5-4 galip ayrılarak rövanş öncesi kritik bir avantaj elde etti.