İstanbul’a Dönüş Yoğunluğu: Bayram Tatilinin Son Gününde Trafik Kilit Noktalarda Yavaşladı

İstanbul’a Dönüş Yoğunluğu: Bayram Tatilinin Son Gününde Trafik Kilit Noktalarda Yavaşladı

İstanbul Haberleri | Trafik Durumu | Kurban Bayramı Dönüşü

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte milyonlarca vatandaş dönüş yoluna geçti. Özellikle İstanbul yönünde yaşanan araç yoğunluğu, Anadolu Otoyolu, D-100 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı noktalarında trafiğin zaman zaman yavaşlamasına neden oldu.

Yetkililer, dönüş trafiğinin gece saatlerine kadar devam etmesini beklerken sürücülere dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Anadolu Otoyolu'nda İstanbul Yönünde Yoğunluk

Bayram tatilinden dönen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikametinde trafik akışı bazı bölgelerde ağır seyrediyor.

Özellikle:

  • Gerede Gişeleri

  • Yeniçağa Gişeleri

  • Köroğlu Rampaları

  • Çaydurt Mevkii

gibi noktalarda araç yoğunluğu dikkat çekiyor.

Buna karşılık Bolu Dağı Tüneli, Elmalık ve bazı kesimlerde ulaşım kontrollü şekilde akıcı olarak devam ediyor.

D-100 Karayolu'nda Uzun Araç Kuyrukları

D-100 Karayolu'nun İstanbul yönünde de benzer bir yoğunluk yaşanıyor.

Sürücülerin en fazla zorlandığı bölgeler arasında:

  • Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu

  • Yeniçağa

  • Çaydurt

  • Bolu şehir merkezi

yer alıyor.

Ankara istikametinde ise ulaşımın normal seyrinde devam ettiği bildirildi.

Düzce Geçişinde Trafik Yavaş İlerliyor

Dönüş yoğunluğu Düzce geçişinde de etkisini gösteriyor.

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünde:

  • Beyköy

  • Düzce

  • Sinirci

  • Gölyaka Gişeleri

çevresinde araçların düşük hızla ilerlediği gözleniyor.

D-100 Karayolu'nun Düzce çıkışında da benzer yoğunluk yaşanırken Ankara yönünde herhangi bir olağanüstü durum bulunmuyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Bayram Trafiği

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde de trafik yoğunluğu gün boyunca sürdü.

Özellikle:

  • İzmit Çayırköy Mevkii

  • Sevindikli

  • Dilovası Denizli Bölgesi

İstanbul yönünde araç yoğunluğunun arttığı noktalar arasında yer aldı.

Otoyol Jandarması bölgede hız denetimleri gerçekleştirirken meydana gelen maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalara da müdahale ediyor.

Tekirdağ-İstanbul Hattında Dönüş Yoğunluğu

Trakya, Çanakkale ve Ege Bölgesi'nde bayram tatilini geçiren vatandaşların dönüşe başlamasıyla Tekirdağ-İstanbul Karayolu'nda da yoğunluk oluştu.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, artan trafik nedeniyle ekip sayısını artırırken, ağır tonajlı araçlara yönelik uygulanan geçici kısıtlamalar da devam ediyor.

Yetkililer, yakıt ve gıda taşıyan araçlar dışındaki ağır vasıtaların belirlenen alanlarda bekletildiğini ve normal geçişlerin gece saatlerinden itibaren yeniden başlayacağını açıkladı.

Yetkililerden Sürücülere Uyarı

Trafik ekipleri sürücülere şu konularda dikkatli olmaları çağrısında bulundu:

  • Takip mesafesini koruyun.

  • Hız limitlerine uyun.

  • Yorgun ve uykusuz araç kullanmayın.

  • Yolculuk sırasında düzenli mola verin.

  • Trafik işaret ve yönlendirmelerini takip edin.

Kısa Özet

Bayram tatilinin son gününde İstanbul yönünde yoğun trafik oluştu. Anadolu Otoyolu, D-100 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Tekirdağ-İstanbul güzergâhlarında araç yoğunluğu sürerken, yetkililer dönüş trafiğinin gece saatlerine kadar devam edebileceğini belirtiyor. Türkiye genelinde trafik ekipleri denetim ve güvenlik önlemlerini artırmış durumda.