İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu toplam 6 metre hatta 24 otobüs hattının gece de hizmete devam ettiğini açıkladı. Gece metre var otobüs hattının açık olmasından dolayı vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

Kadıköy Tavşantepe hattı dahil İstanbul genelinde cuma cumartesi geceleri hizmet verecek olan hattı kullanan vatandaşlar durumdan gayet memnun. Gece geç saatlerde işten çıkan vatandaşlar evlerine bu ulaşım imkanı sağlayabilecek ulaşım bulmakta zorlanan vatandaşlar taksiyle veya kendi imkanlarıyla yola devam edebiliyorlar da şu anda gece vardiyasından çıkan bir işçi kendi imkanlarıyla dahi olsa metroyla gideceği yere kadar hızlı bir şekilde gidecek ve ulaşımını ucuza getirmiş olacak.

 

İstanbul’a gelen turistler de metroyu gece kullanıyor. Turistler de kendi ülkelerinde bu tür imkanların olmadığını İstanbul’da yapılan bu uygulamanın yerinde olduğunu söyleyen turistler İstanbul’da gezip görülecek yerin çok fazla olduğunu bu sebepten ötürü gece vakti de dışardan en azından gezip görüp akşam geç saatlerde dahi metroyla gidecekleri yere ulaştıklarını söylediler sonuç olarak kullanıcılar bu durumdan gayet memnun.