56 kişinin hayatını kaybettiği ABD'nin California eyaletinin kuzeyindeki orman yangınları uzaydan bile görülecek seviyeye ulaştı.

ABD'nin Kaliforniya şehrinde geçtiğimiz perşembe sabahı meydana gelen orman yangınlarında yaşamını yitiren kişi sayısı 56'ya yükseldi. 130 kişi ise halen bulunamıyor.

KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Kaliforniya'da meydana gelen eyalet tarihindeki en ölümcül yangında söndürme çalışmaları durmaksızın devam ediyor. Yangında ölenlerin sayısı 56'ya yükselirken, 130 kişiden haber alınamıyor. Milli Muhafız Ordusu, kayıp kişileri arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Orman yangınının harabeye çevirdiği San Francisco'nun yaklaşık 290 kilometre kuzeydoğusunda Paradise (Cennet) kasabasını ziyarette bulunan ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, şahit olduğu en büyük orman yangını tahribatıyla karşılaştığını dile getirdi.

5 BİN 500 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Yetkililer, evsiz kalan binlerce kişi için de mobil evler oluşturmaya çalışıyor. 5 bin 500 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi ise bölgede çalışmalarını devam ettiriyor.

UYDU FOTOĞRAFI YAYINLANDI

NASA, Kaliforniya eyaletinin kuzeyi ve güneyindeki orman yangınlarını aynı karede gösteren bir uydu fotoğrafı paylaştı. Orman yangınlarının kapladığı alanın boyutları görenleri dehşete düşürdü.