ABD, İran Anlaşmasını Tek Taraflı Olarak Fesh Etti!

Amerika Birleşik Devletleri, İran ile anlaşmayı fesh etti. Trump'ın yaptığı açıklamada İran'ın teröristlere destek verdiğini belirtti. İranla yapılan nükleer anlaşmadan çekiliyorum. İran terör örgütlerine destek vermektedir Nükleer anlaşma İran’ın bölgedeki amaçlarını engellemedi açıklamalarında bulundu. 

YENİ YAPTIRIMLAR GELECEK Mİ?

ABD 'nin anlaşmanın bir parçası olarak feragat ettiği bütün yaptırımları eski haline getirmeye ve ek ekonomik cezalar koymaya hazırlandığı belirtildi. Reuters'ta yer alan habere göre; Trump, İran'a bütün yaptırımları eski haline getirecek, ek ekonomik cezalar koyacak.

İRAN TEPKİ VERDİ!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ABD kararı sonrası açıklamalarda bulundu. "ABD’nin asla sözünü tutmadığını gördük. Anlaşmada gerçekleştirine bütün maddeleri uluslararsı kurumlar ile birlikte uymuştur. Hiçbir hatamız olmadı. Hiçbir yanlışımız olmadı. Bu anlaşmayı gerçekleştirmeye niyetli olmadıklarını açıklamalarında gördük. Diğer ticari anlaşmalardan da bu şekilde çekildiler. Yaptıkları her şey geçmişte yaptıklarının aynısıydı. Bizim için şaşırtıcı olmadı. Trump rejiminin tek destekcinin de İsrail olduğunu görüyoruz."dedi.