Ak partinin kurucu isimlerinden olan Ahmet Davutoğlu bir televizyon programına katıldı ve daha önce eski defterler açılırsa kimse insan içine çıkamaz ifadelerine yer vermişti.

Bir dönem başbakanlıkta yapmış ve aynı zamanda dışişleri bakanlığı yapmış olan Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayın programında Sakarya’da daha önce bir konuşma gerçekleştirmiş o konuşmada ise eski defterler açılırsa kimse insan içine çıkamaz sözlerine açıklık getirdi. Yeni bir parti kuracağı gündemde olan Ahmet Davutoğlu Sakarya’daki sözlerini Milliyetçi Hareket Partisi ve ak partinin 7 Haziran 1 Kasım döneminde izlediği politika nedeniyle söyledigini açıkladı.

 

Ahmet Davutoğlu kendisinin tehdit aldığını iddia ederek ak parti’deki MKYK sürecinde hata yaptığını da 6 Mayıs 2016 tarihinde ettiğini dile getirdi. Sakarya’da terörle mücadele defteri açılırsa bir çok kişinin insan yüzüne çıkamayacak hakkındaki konuşmasına ise İlk defa kamera karşısına çıkıp açıklık getirdi Ahmet Davutoğlu sözlerine şu cümleyle devam etti benim konuşmam 1 saat o cümle ise toplam 27 saniye Dostoyevski’nin romanları bir bölümünü okursanız oradan bir suç tamamını okursanız ise oradan bir klasik çıkar ifadesini kullandı.