Milli Savunma Bakanı Akar, Eskişehir'deki 1'inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde dün yapılan 'Stratejik İşbirliği Anlaşmaları İmza Töreni'nin ardından 'teknoloji çınarı' olarak nitelendirilen fabrikada, işçilerle yemekte bir araya geldi. İşçilere hitap eden Bakan Akar, hem bölgesel hem de küresel alanda yaşanan önemli olayları yakından takip ettiklerini belirtti.

Terörle mücadelede yoğun bir dönemin yaşandığını, geçmişte olduğu gibi önemli başarıların sağlandığını belirten Bakan Akar, 24 Temmuz 2015’te başlayan yeni safhanın kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Teröristlerin "ulaşılamaz", "girilemez" dediği yerlere tek tek girildiğini, o bölgelerin ve inlerinin hainlerden temizlendiğini ifade eden Bakan Akar, çukur operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında sağlanan başarıları anımsattı. Bakan Akar, bunlar yapılırken Mehmetçiğin teröristlerle masum vatandaşları çok iyi bir şekilde birbirinden ayırdığını, çevreye, tarihi, dini yapılara zarar vermediğine dikkati çekti.

Hedeflerinde sadece ve sadece teröristlerin olduğunu vurgulayan Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Bazı hainler, alçaklar olayları saptırıyor, 'Kürtler, Araplar' diyor, yanlış adresler gösteriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefi teröristler. Bizim Arap, Kürt kardeşlerimizle asla herhangi bir sorunumuz yoktur, böyle bir şey olamaz. Ülkemizde yaşayan Kürt kardeşlerimizle biz et ve tırnak gibiyiz. Bu coğrafyayı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Dolayısıyla bunların hepsi fitnedir, fesattır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde ve dışında tek hedefi teröristlerdir. Şu anda önümüzde Münbiç ve Fırat'ın doğusu var. Bu konuda da ilgili ülkelerle temaslarımız sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine düşen görevler çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptı, her türlü hazırlığı tamamdır. Yeri ve zamanı geldiğinde Münbiç'te de Fırat'ın doğusunda da gerekli faaliyetleri, görevleri yerine getirilecektir. Münbiç'in bir an önce boşaltılması lazım. Buradaki PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'nın burayı süratle terk etmesini ve bunlara verilen ağır silahların buradan alınıp götürülmesini ve yüzde 90'ını Arap olan Münbiç'in idaresinin de Münbiçliler'e terk edilmesini talep ve takip ediyoruz, bu konunda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz."

ÇUKURLARI KAZANLARI O ÇUKURLARA GÖMMESİNİ BİLİRİZ

Münbiç ve Fırat'ın doğusunda teröristlerce çukurlar kazıldığı, mevziler oluşturulduğuna yönelik bilgi ve haberleri anımsatan Bakan Akar, "Bunlardan dolayı kimsenin endişesi olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri dün nasıl Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı'nda gereğini yaptıysa, burada da Münbiç'te de Fırat'ın doğusunda da çukurları kazanları o çukurlara gömmesini bilir. Büyük bir ciddiyet ve samimiyetle TSK'nın tüm mensupları, en kıdemlisinden en kıdemsizine kadar gece gündüz tek işimiz budur. Bununla uğraşıyoruz ve bunu da yeri ve zamanı geldiğinde icra edeceğiz" dedi.