Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AKP'ye yeniden üye olma töreni, partide yeni bir yol ayrımının da ilk işaretlerini verdi. Törende gelenler kadar, gelmeyenler de dikkat çekiciydi.

AKP, 14 yıllık iktidarı boyunca mevcut Başbakan Binali Yıldırım da dahil dört Başbakan çıkardı.
Salonda bunların üçü gelmişti. Fakat, sadece Başbakanlık değil, Cumhurbaşkanlığı görevide yapmış olan Abdullah Gül’ün törene gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Sadece Gül değil, AKP’nin kurucularından Bülent Arınç da yoktu törende.

ERDOĞAN: “BU AĞIR YÜKÜ ÇEKEMEYENLERİ….”

Nitekim, Erdoğan yaptığı konuşma da, törende hazır bulunanlar kadar, “olmayanlara” da mesajlar içeriyordu.
Erdoğan “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz” dedi. Erdoğan’ın konuşmasının bundan sonrası tam da, 2019’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Abdullah Gül’ün adının tartışmaya açıldığı günün ertesindee denk gelip, “bir yerlere net mesaj” içeriyordu. Erdoğan’ın cümlesi aynen şöyle: Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim!

ERDOĞAN: “HALKIN GÖNLÜNÜ KAZANIN..”

Erdoğan’ın bir başka mesajı AKP’li belediye başkanlarına yönelik oldu. Cumhurbaşkanı yine isim vermedi; Ancak salonda bulunan herkes, kimleri kastettiğini anladı.
Erdoğan, sadece “hizmet etmek” değil, vatandaşın “gönlüne girmekten” de bahsetti, “Hem hizmet edin hem de kibri bırakın, halkın gönlünü kazanın” dedi.