Almanya ile ilgili çok konuşulacak iddia... Diyanet’e bağlı imamlara 'casusluk'la suçlayıp soruşturma açan Berlin yönetiminin camilere el koyup FETÖ’ye teslim etmeyi planladığı öne sürüldü. Pensilvanya'nın pazarlıklar için Hayrettin Özkul, Abdullah Aymaz ve Hilmi Baykan’ı görevlendirdiği iddia edildi. Bu camilerde görevli imamlara 'casusluk'la suçlayan Alman istihbaratı BND'nin, bir yandan da FETÖ yöneticileri ile pazarlık yaptığı ileri sürüldü.

Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras ve Yasemin Asan'ın haberine göre, Alman devleti, Diyanet'e bağlı bu camileri FETÖ'ye teslim etmeye hazırladığı iddia edildi.

Bu camilerde görevli imamlara 'casusluk'la suçlayan Alman istihbaratı BND'nin, bir yandan da FETÖ yöneticileri ile pazarlık yaptığı öne sürüldü.

'ALMAN HÜKÜMETİ İLE MASAYA OTURDU'

MİT'in bir süre önce BND'ye sunduğu dosyada FETÖ elebaşları olarak nitelenen Hayrettin Özkul, Abdullah Aymaz ve Hilmi Baykan, camilerin yönetimine ilişkin Alman hükümeti ile masaya oturdu.

Camilerin DİTİB'den alınıp kendilerine devredilmesi için proje sunan FETÖ'cülerin bu amaçla 6 Eylül-11 Kasım 2015 tarihleri arasında hükümet yetkilileriyle bir araya geldiği, görüşmelere FETÖ adına Özkul, Aymaz ve Baykan'ın katıldığı, AK Parti'nin Müslüman Kardeşler'in bir parçası olduğu, radikal İslam'ı körüklediği gerektiğini söyledikleri iddia edildi.

FETÖ'cüler ayrıca bu camiler dışında bazı eğitim kurumlarının da kendilerine verilmesini isteyerek diğer Müslüman grupları da organize etme amacı güttüklerini ifade etti.(internetingazetesi)