Almanya’nın 2030 yılına dek elektrikli ulaşım araçlarına ve tekniklerine geçişiyle ilgili olarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamalar yaptı. Merkel, gelecek zamanlarda ortaya çıkacak ulaşımın iklime ve çevreye dost bir nitelik taşımasının şart olduğunu vurgularken, Almanya’nın 2030’a dek bir milyon adet yeni şarj istasyonu inşa etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Merkel, bu yolla Almanya’nın elektrikli otomobil kullanımıyla bağlantılı altyapı sistemlerini daha sağlam kılacaklarına işaret etti. Yoğun bir biçimde inşasına start verecekleri şarj istasyonlarının, yanmalı motor tercihlerini azaltmak suretiyle düşük emisyonlu elektrikli taşıtlara geçişi hızlandıracağını söyleyen Merkel, gelecek dönemdeki ulaşımın çevreye ve iklim düzenine dost, verilen parayı hak eden ve rahat bir yapıda olması gerektiğinin altını çizdi. Almanya Başbakanı’nın ortaya koyduğu hedef, teşviklerle de güçlendiriliyor.

Elektrikli yahut hibrit motorlu araç satın alıp kullananlara, binlerce euro (3 bin-4 bin) destek iletiliyor. Bununla birlikte, Almanya’da amaçlanan geçiş gerçekleşirse, 2035 tarihine dek 114 bine yakın sayıda çalışanın işsiz kalacağı öngörülüyor. Ayrıca, 20 milyar euro büyüklüğünde bir gelir yitiminin de bu istihdam azalmasının eşlikçisi olacağı düşünülüyor.