Paramedya ekonomi yazarı Metin Yüksel ‘Halka Arz Çılgınlığı’ başlıklı yazısını yayımladı. Ünlü Analist Metin Yüksel yayınladığı yeni yazısında halka arz talebiyle ilgili çok çarpıcı ifadelere yer verdi. Ünlü ekonomi yazarı Yüksel Paramedya sitesinde yayınladığı yazısında halka arz ile ilgili fikirlerini açıklarken çarpıcı uyarılarda bulundu.

 

İşte Analist Metin Yüksel’in son yazısından öne çıkanlar:

 

Borsada İnanılmaz Kazanç

 

Halka arz dönemsel olarak coşkuya dönüşür, etrafta kuzen, yeğen, bakkal vs kim varsa ‘’Halka Arz’’ yatırımcısı olur, sosyal medya yokken ‘’halka arz ‘’yorumcusu sinyalciler yoktu tabi. Sende katıl, elektrik faturanı öde, koş kaçırma bak Suna teyze halka arzlardan kazandığı para ile düdüklü tencere aldı gibi insanın ‘’arzularını uyandıran’’ şeytanlar dünyaya gemlememişti. Ana arter gazeteler başlık atardı. ’’BORSA ’da İnanılmaz Kazanç’’ diye, okudukça şeytan dürter sabahı zor ederdi insanlar.

 

Halka Arz Servet Transferinin Bir Aracı Haline Gelmemeli

 

Ancak halka arz ‘’servet transferinin‘’ bir aracı haline gelmemeli, minnak yatırımcıları peşine takan ancak küçücük bir nema ile ‘’büyük lokma‘’ peşinde koşanların bir “exit planı” olmamalı, tam aksine gelecekteki değerin ortağı olabilmeli yatırımcı. Yoksa ‘’mutlu bir küçümen azınlık’’ hikayeleri üzerinden ‘’sipariş degerlem’nin” çıkış planını bir kurgusu haline gelip, fatura ödeyen değil borç yükü altında kalan yatırımcıya dönüşmesin.

 

Neyi Arzulayacağımıza İhtiyaç Duyarız

 

ZİEZEK’in dediği gibi ‘neyi arzulayacağımıza ihtiyaç duyarız’’ işte bu noktada sosyal medya şeytanları fısıldamaya başlar. Işıltılı kazançlar, sözler, sosyal medyadaki rolexler, arabalar vs birilerin bize ihtiyacı değil arzulamamız gerekenleri işaret eder.

 

İşte küçük yatırımcının hikâyesi şimdi başlar, önce temkinli ihtiyaç amaçlı başlayan borsa hayatı sosyal medya ve basın tarafında ihtiyaç olmayan “arzulara” yöneltir, krediler, araba satmalar, ev satmalar vs  artık ‘’arzuları uyandıran’’ şeytanlar işbaşındadır.

 

Final

 

Bu kaçıncı 3 mü 5 mi? Halka arz furyası ‘’kurgu’’ yasal düzenleyici eli ile sağlıklı hale getirilmedikçe, piyasalarda hep büyük çöküşe neden olmuş ya da çöküşün tetikleyicisi olmuştur.