Paramedya yazarlarından analist Yusuf Yüksel "Halka arzda tatlı kazançlar" başlıklı yazısını yayınladı!

 

Son zamanlar halka arz çok fazla gündemde. Birçok kişi halka arz terimini hala araştırıyor. Peki nedir bu halka arz? Halka arz, bir şirketin hisse senetlerini veya başka finansal varlıklarını halka sunarak genel yatırımcılara satışa çıkarması anlamına gelir. Borsada halka arz, bir şirketin hisse senetlerinin halka arz edilmesi ve bu hisselerin borsada işlem görmesi anlamına gelir.

 

Paramedya yazarlarından analist Yusuf Yüksel "Halka arzda tatlı kazançlar" başlıklı yazısını paylaştı. Yüksel, borsada halka arzların görünmeyen taraflarıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Yüksel 'Halka arz esprisi olan 3 bilemedin 4 tavan olur satarız düşüncesini daha da ileri taşıyan ÇETELER, 4’üncü 5’inci tavanlardan sonra da küçük yatırımcı çekme tuzağını başarılı bir şekilde uyguluyor maalesef. BU çeteler halka arz sırasında fonlar üzerinden aldıkları toplu hisseleri 4’üncü 5’inci tavanda şahıslara geçerek, hisseyi yukarı sürüyorlar. Arada sırada tavan çözüp tekrar tavana çekerek, birkaç kez bunu yaparak, siz küçük yatırımcıyı tahtaya çekiyorlar. 1 koyup 2 kazanarak çıkıyorlar. Aşağıda bunun bir örneğini görüyoruz. Siz de hissenin bir daha o fiyatlara çıkmasını bekliyorsunuz.' şeklinde ifadelere yer verdi.

 

'YANİ TAVSİYEMİZ; Halka arz sırasında aldınız aldınız, alamadıysanız 5’inci günden sonra kovalamayınız. Ali Abi bile “KANDIRILDIM” diyor sonra. İş piyasasına takla attıran Ali Abi’ye bunu yapanlar sizin gözünüzün yaşına bakar mı?’ tavsiyelerinde bulundu.