Bizim en kıymetlimiz hiç kuşkusuz çocuklar! Çocuklarımızı yetiştiren Annelerimizin ve Hatta onlarında Annelerinin tecrübelerini aktaran bir site var ve bugün o sitenin Bebeklerimiz için Sağlıklı Beslenme Förmüllerinden bahsedeceğiz. 

Bebeğiniz İçin Sağlıklı Beslenme Formülleri

Soya, Tam yağlı süt bunlar Hipoalerjenik mi? Çoğu büyük süpermarket, şaşırtıcı bir dizi  bebek maması seçenekleri sunar. Bazı bebek mamaları demirle güçlendirilmiştir; diğerleri DHA ve ARA yağ asitlerini içerir. Bazıları soya veya inek sütüne dayalıdır; bir diğeri laktoz intoleransı olan bebekler için yapılmıştır . Bazılarının sodyumu bile düşüktür.

Bu bolluktan, doğru bebek mamasını nasıl seçersiniz? İlk olarak, birkaç bebek maması temelinin anlaşılmasına yardımcı olalım .

Bebek maması Formülü: Seçebileceğiniz 3 Form

Anne sütü yeni doğan bebeklere ihtiyaç duydukları tüm besinleri sağlasa da , her anne emirmeyi seçemez. Ve emziren anneler , işe geri döndüklerinde veya başka biri bebeği beslediğinde bebek maması takviyesinin pratik bir alternatif olduğunu görebilirler.

Ticari olarak hazırlanmış bebek formülleri, bebeklere ihtiyaç duydukları tüm besinleri sağlamak için FDA tarafından düzenlenir. Üç ana biçimde gelirler:

  • Tozlar. En ucuz seçenek, bunlar genellikle suyla karıştırılır - bir kepçe ila iki ons su.
  • Sıvı konsantreler. Tozlardan daha pahalı olan bunlar genellikle eşit oranda su ile seyreltilir.
  • Kullanıma hazır bebek mamaları. Çoğu zaman en pahalı ve kullanışlı, kullanıma hazır mamalar doğrudan biberona dökülebilir.

Formül Gerçekleri: Bebek İçin İçinde Ne Var?

Üç formül formu - tozlar, konsantreler ve kullanıma hazır - farklı bileşenlere dayanır:

Süt bazlı bebek formülleri

İnek sütü, bitkisel yağlar (yağlı kaloriler için), vitaminler ve minerallerle ve genellikle demirle takviye edilmiş (Amerikan Pediatri Akademisi tarafından önerildiği gibi) ile yapılan süt bazlı formüller, sağlıklı, tam süreli bebekler için uygundur.

Soya bazlı bebek formülleri

Soya proteini, bitkisel yağlar, mısır şurubu ve/veya sükroz (karbonhidratlar için) ve bazen demir ile yapılan bu formüller,  laktoz intoleransı olan, süt bazlı formülleri alamayan veya tamamına alerjisi olan bebekler için iyidir. inek sütündeki protein veya vejeteryan temelli bir diyet. Düşük doğum ağırlıklı veya erken doğmuş bebekler için soya soya  formülleri önerilmez. Özellikle bebeğin süt bazlı formüllere alerjisi varsa, soya ve süt formülleri arasında bir miktar çapraz reaksiyon olabileceğini unutmayın.

Özel bebek formülleri

Bu, düşük doğum ağırlıklı bebekler için bebek formülleri, sınırlı tuz alımına ihtiyaç duyan bebekler için düşük sodyumlu formüller ve reflüsü olan bebekler için pirinç nişastası ile koyulaştırılmış formüller gibi bir dizi ürünü içeren büyük bir kategoridir.

"Önceden sindirilmiş" veya hidrolize protein formülleri, inek sütü ve süt bazlı formüllerdeki tüm proteinleri tolere edemeyen veya alerjisi olan bebekler için yapılır . Diğerleri, vücutlarının belirli proteinleri veya yağları işlemesini engelleyen tıbbi durumları olan bebekler içindir.  

Yosunlardan elde edilen DHA ve ARA omega yağ asitleri ile zenginleştirilmiş bebek formülleri de paketlenmiş bebek maması reyonunda yerini bulmuştur. Bu yağ asitlerinin bebeğin beyin ve sinir gelişimine yardımcı olduğu ve görüşü iyileştirdiği görülmektedir .

Bazı formüllerde ayrıca bağırsakta yaşayan ve bazı yoğurtlarda bulunan "iyi" bakteriler olan probiyotikler bulunur. Probiyotikler,mamayla beslenen bebeklere,  daha sağlıklı tutmak için anne sütüyle beslenen bebeklerin sahip olduğu bakterilerin aynısını verir . Diğerleri, iyi bakterilerin bebeğinizin bağırsağında kalmasına ve büyümesine yardımcı olan karbonhidratlar olan prebiyotiklere sahiptir.

Bebeğiniz İçin Doğru Formül

Tüm bu seçeneklerle, çocuğunuz için neyin en iyi olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Bebeğinizin çocuk doktorundan öneriler isteyerek başlayın. Anneler genellikle hastaneden eve ücretsiz bebek maması veya kuponlarla gittiğinden, çok çeşitli bebek formüllerini deneme şansınız olabilir.

Hangi bebek formülüyle başlarsanız başlayın , Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan tüm formüllerin beslenmeyle ilgili katı FDA yönergelerini karşıladığını bilmek yardımcı olur , bu nedenle bebeğiniz muhtemelen bunlardan herhangi birinde gayet iyi sonuç verecektir. Hangi bebek mamasını seçerseniz seçin, son kullanma tarihini kontrol ettiğinizden emin olun ve hasarlı kutu veya şişe satın almayın.

Devam Bebek Formülü ve Geçiş Formülleri

Bazen bebeğinizin içtiği formülü değiştirmeniz gerekebilir. Bebek mamasını değiştirmenin nedenleri arasında  gıda alerjileri, bebeğin daha fazla demir ihtiyacı, aşırı huzursuzluk veya ishal sayılabilir .

Bu ve diğer belirtiler, bebeğin mamasıyla ilgisi olmayan bir şeyin belirtileri olabilir. Bu durumda, bir değişiklik yardımcı olmayabilir veya bebeğin semptomlarını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle mamaları değiştirmeden önce daima bebeğinizin doktoruyla konuşmalısınız.

Bebeğinizde aşağıdaki belirtilerden herhangi biri varsa doktorunuzu arayın:

  • Kuru, kırmızı ve pullu cilt
  •  İshal
  • Aşırı yorunluk veya zayıflık
  • güçlü kusma

Bebeğiniz büyüdüğünde devam formüllerine geçmeye ne dersiniz? 4 ila 12 aylık bebekler için hazırlanmış bu formüller, normal bebek formüllerinden daha fazla kalori ve besin içerir , ancak yine, bu değişiklik bebeğiniz için doğru olmayabilir. Denemeden önce çocuk doktorunuzla konuşun.

Bebek Ürünü Formülleri Güvenli mi?

Haberin devamı Annetecrubesi.com'da