Hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan cep telefonları o kadar çok radyasyon yayıyor ki çoğumuz bundan habersiz yanımızda gezdiriyoruz. Akıllı telefonları elimizden düşüremez olduk.

 

Ancak ne kadar radyasyon yaydığının farkında mıyız ? Özellikleri tasarımı üstdüzey yetenekleri ile satın aldığımız telefonlar elektromanyetik alana maruz kalmamıza neden oluyor ve ciddi manada sağlığımızı tehdit ediyor. Peki bir telefon alırken özgül Soğutma oranını inceliyormuyuz ? Ne zaman bir telefon alsak başka özelliklerine bakıyoruz ancak bu Özgül Soğutma oranına ne yazıkki hiç dikkat etmiyoruz.

Özgül Soğutma oranı kullanıcısına uzun vadede biyolojik olarak hastalıklara neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre en yüksek Özgül Soğutma oranı değerlerine sahip olan telefon modelleri arasında popüler olan Apple marka telefon Samsung, Huawei, Xiaomi Markalarının en son model telefonları yer alıyor. Özgül Soğutma değerleri hakkında evrensel biz yönerge bulunmadığı için uzmanlar telefonların yani özgül Soğutma değerinin mümkün olan en alt seviyede olmasının gerektiğini belirtiyorlar konuşma esnasında kilogram başına 1.6 w Üzerinde Özgül Soğutma oranının değeri oluşturulması halinde cihazın yok edilmesi gerektiği savunuluyor bir cihazın güvenli olabilmesi için Özgül Soğutma değerinin 0.60 w olması gerekmektedir. Özgül Soğutma oranı SAR diye adlandırılıyor.