Bir zamanlar Atletico Madrid ve Barcelona'da top koşturan eski futbolcu Arda Turan’a İspanya’da vergi kaçırmaktan soruşturma başlatıldı!

 

 

Bir zamanlar Atletico Madrid ve Barcelona formaları giyen eski futbolcu Arda Turan’a İspanya’da vergi kaçırmaktan soruşturma başlatıldı!

 

İspanyol gazetesi Sport’da yer alan habere göre, bir dönem Barcelona ve Atletico Madrid forması giyen Arda Turan hakkında vergi suçu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını yazdı.

 

Turan'ın, gelirini doğru şekilde vergilendirmediği için Hazine’ye karşı toplam 828 bin Euro borcu olduğu ve iki farklı döneme ait suç işlediği iddia edildi. 

 

2021 yılında Ekonomik Suçlar Savcılığı tarafından yapılan şikayet sonucunda, futbolcu hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Arda Turan’ın 2015’te 499 bin 740 bin Euro, 2016’da 328 bin 351 Euro vergi kaçırdığı aktarıldı. Savcılık, eski futbolcunun yükümlülüklerini yerine getirmek bir yana, kişisel gelir vergisinin öz değerlendirmesini bile sunmadığını söylüyor.

 

Arda Turan’ın mahkeme ile anlaşma yoluna giderek gerekli tutarı ödediği ve bu nedenle uyum anlaşması yapabileceği öğrenildi. Yine de, Savcılık ve Eyalet Savcılığı’nın iddianamelerini sunması bekleniyor. Bu nedenle, eski futbolcu mahkemeye çıkabilir.