Vusala Alizade kimdir?

Vusala Alizade, 12 Temmuz 1984'te Bakü'de doğdu. Azerbaycanlı olan Vusala Alizade'in üç kız kardeşi ve bir erkek kardeşi var. Vusala Alizadeh, 9. sınıfa kadar Buzovna yerleşiminde Afgan Aliyev'in adını taşıyan 125 numaralı ortaokulda eğitim gördü. Daha sonra Turan Lisesi'nden mezun oldu. Vusala Alizadeh yüksek öğrenimini Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi yönetmenlik fakültesinde başarıyla tamamladı.

Vusala Alizade'nin Kariyeri

Vusala Alizade, 2002-2014 senelerinde “Lider” TV de yayınlanan “perde” magazin programında editör olarak çalıştı. 2014-2016 senelerinde “APA Holding” de faaliyet gösteren “APA” TV de yayınlanan “Seher zengi” ( sabah zili) programının sunuculuğunu yapmıştır.

2015 senesinden bugüne kadar ATV'de yayınlanan “Kadına Göre” programının sunucusunu yapmıştır.

2016 senesinin Ekim ayında ATV'de yayınlanan Masin ( araba) Realiti Şovunun Bayanlar ve Baylar adlı 15. sezonuna katılmıştır. 17 Ekim'de oylamaya çıkan Vusala Alizade, yoğun gecenin sonunda oyların 56.44% oranını toplayarak oyunu devam ettirdi. Aynı gün oyundan Vugar Abdulovu yarışmadan eledi. Vusala Alizadeh şovun sonraki günlerinde başarılı bir performans sergileyerek finale katıldı.

Araba için kararlı yarışta şarkıcılar Talib Tale ve Khatun Aliyeva ile yarıştı. Ancak, 23 Ekim'de Vusala Alizadeh sağlık sorunları için yarıştan çekilmek zorunda kalarak kaybetti ve otomobiller için savaşmayı bıraktı.

Vusala Alizade Ocak 2020'de Azerbeycan ATV kanalında Yeni Akşam Tv programının sunuculuğunu yapmaya başladı. Bir çok programa halen düzenli olarak katılım gösteren Alizade, Azerbaycan halkı için takip edilen ve sevilen isimler arasında bulunuyor.

Vusala Alizade, 2013 yılına kadar TV sunucusu Azer Ismayilov ile evli kaldı. Vusala Alizade'nin 10 Şubat 2012 doğumlu bir kızı var.