Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde 100 askerimizin hayatını kaybettiğini ayrıca bir üsteğmen ve bir astsubaya ulaşılamadığını aktardı.

 

HaberTürk canlı yayınında Fevzi Çakır’a Hatay'da konuşan Bakan Akar, ''Deprem sabah 4.20'de olduktan sonra birliklerimize gereken ikazları yaptıktan sonra, burada Hatay Serinyol'da, bir binamızın yıkıldığını, 3 askerimizin şehit olduğu haberini aldık. Buraya geldiğimizde diğer yerlerde meydana gelen olayları da dikkate aldığımızda 100 silah ve mesai arkadaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. 66 yaralımız var, birçoğu taburcu oldu. Bir asteğmen ve asteğmenimize ulaşamadık. DNA testleri dahil akraba görüşmeleri dahil 2 silah arkadaşımıza da ulaşmanın gayreti içindeyiz'' şeklinde konuştu.

 

Akar konuşmalarına ''Buradaki silahlı kuvvetlerimiz ilk andan itibaren depremle mücadeleye katıldığını herkesin görmesi lazım. Kendi ajandaları için bazı gerçekleri görmezden geliyorlar. Çok önemli katkılar sağladık. Sadece personel katkısı değil. Büyük gemilerimizle Batı’dan İskenderun’a doğru büyük iş makinaları ve teknik personelin gelmesi sağlandı. Bunlarla birlikte gemilerle hastalarımızı Mersin’e tahliye etmek mümkün oldu. 65 uçak, 70 helikopterle, ihtiyaca göre İHA’ları uçurmak suretiyle faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Şu ana kadar hava filosu çok önemli. 5294 sorti yapıldı. Herkes görevinin başında'' İfadelerini ekledi.