2005 yılında yapılan Kağıthane Devlet Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilecek!

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Koca, açıklamasında İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesinin taşınacağını belirtti.

 

Habertürk’ün aktardığına göre, Bakan Koca yaptığı açıklamada, " Ülke genelindeki sağlık tesislerimizin... Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları ülke genelinde yürütülmektedir. İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz, Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bakanlığı olarak 23 gündür sahada olduklarını belirten Bakan Koca açıklamalarına şöyle devam etti:

 

"Kurtarma çalışmaları, yaralıların acil müdahalesi, nakli ve depremzedelere sağlık hizmeti ulaştırılması yanında halk sağlığına yönelik tedbirleri hızla harekete geçirdik. Bu çerçevede öncelikli ihtiyaçlarımız doğrultusunda uluslararası işbirliği ortaklarımızla çalışmalar yürütüyoruz, yaraların bir an evvel sarılabilmesi için uğraş veriyoruz. Bu vesileyle süreçte bizlere destek olan tüm dost ve kardeş ülkelere, uluslararası kuruluşlara ve STK'lara teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.