Togg CEO'su Gürcan Karakaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CNN Türk’e konuştu.

 

Togg CEO’su Gürkan Karakaş "Hepsi online satıldı, yüzde 80'inden fazlası uygulama üzerinden satıldı, bu dünyada bir ilk" açıklamasında bulundu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin olarak "Tabi büyük heyecan var. Biraz önce arkadaşımızla konuştuk. Gerçekten Türkiye'nin otomobili heyecan oluşturan proje. Vatandaşların 7'den 70'e çocuktan dedeye kadar. Bu işin ne kadar sahiplendiği ön sipariş rakamlarından görüyoruz. 177 bin" ifadeleriyle dikkat çekti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sipariş verdikleri otomobilin rengini Anadolu olarak açıklamıştı. Anadolu kırmızısı olan otomobil, kullanıma hazır. Emine Erdoğan'ın adına tescil edilecek araç 34 plakalı olacak. Pazartesi günkü törende TOGG'un anahtar ve ruhsatı Erdoğan ailesine takdim edilecek.

 

TOGG heyeti, Cumhurbaşkanlığında makam aracı olarak kullanılacak olan ‘Gemlik’ renkli otomotivi de törenle takdim edecek. Törende, Türk Standartları Enstitüsü'nce ilk kez bir Türk otomobili için düzenlenen tip onayı belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TOGG heyetine verilecek.

 

Üçüncü Togg aracının sahibi ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olması planlanıyor.