Bir eylülle beraber balık yasağının kalkması buna istinaden ise balıkçıların vira diyecekleri zaman geliyor. Avlanma sezonunun 1 Eylül gece yarısından itibaren başlayacağı ve Törene cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacağı bildiriliyor av yasaklarının balık popülasyonu için gerekli olduğu biliniyor.

 

Bu sene içerisinde palamut azalacağı  ancak hamsi, istavrit ve lüfer’in bol olması bekleniyor. 2018 yılında %12,5 artışla 958 milyon $’a yükseldi her geçen yıl istikrarlı bir biçimde ilerleyerek yapılan yatırımların ve yeni pazar arayışlarının payı bunda çok yüksek. Türkiye tüm fuarlara katılıyor sonuç olarak ise Amerika’dan Çin’e Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar dünyanın her yerinde bizim balığımız satılıyor. Bu sene ihracatımız %5 artış göstererek 1 milyar $’a ulaştı senenin sonunda ise 1 milyar $’ın daha üzerine çıkacağımızı bekliyoruz bizim sektörümüzde yerli ve milli olmak önemli İtal herhangi bir malın girmeden ve kullanılmadan %100 olarak yerli ve milli kaynaklarla bu üretimi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye ise toplam ihracatının kilogram birim fiyat olarak ise 1,28$ seviyesinde. Bununla beraber KDV de artıyor tabii ki.

Ülkemize Değer Katıyoruz

Alabalık Levrek ve Çipurada Avrupa da 1. Yiz. Ancak Türkiye’de balık tüketimde geride. Türkiye’de kişi başına yılda ortalama altı ya da 8 kg arasında balık tüketimi gerçekleşirken Avrupa birliği ülkelerinde ise 24 Amerika Birleşik Devletleri’nde 28 Japonya’da ise 75 kg olarak karşımıza çıkmakta.