Gazeteci Barış Yarkadaş, "TÜRGEV için arsa pazarlığı" başlıklı haber yüzünden hapis cezasına çarptırıldı.
 

CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş’ın o dönem sahibi olduğu Gerçek Gündem'de, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında 27 Mayıs 2014 tarihinde yayınlanan “TÜRGEV için arsa pazarlığı” başlıklı haber üzerine soruşturma başlatılmıştı.
Barış Yarkadaş hakkında “gizliliği ihlal” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ancak Barış Yarkadaş'ın milletvekili seçilmesi nedeniyle mahkeme davayı durdurmuştu.
Dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine, durma kararı verilen dosya, Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesince yeniden ele alınmış, Yarkadaş sanık sıfatıyla duruşmaya çağrılmıştı.
Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına Barış Yarkadaş’ın yanı sıra avukatı Pınar Ayça Sarıtaş ile müşteki Erdoğan Bayraktar’ın avukatı katıldı.

YARKADAŞ'IN SAVUNMASI
Sanık sıfatıyla savunma yapan Barış Yarkadaş, haberin Cumhuriyet gazetesinden alındığını söyleyerek, “Davaya konu olan haberin kaynağı belirtilmiştir. Alenileşmiş bir haberdir. O dönem sitenin görevlisi olan arkadaş kamu yararı olduğunu düşünerek haberi yayımlamıştır. Zaten kendisi de yargılanmıştır. Sitede yer alan bu haberden dolayı bir arkadaşımız yargılanmış ve ceza almıştır. Ayrıca internet siteleri basın kanununa tabi değildir. Yapılan soruşturma ise basın kanununa dayalı olarak yürütülmektedir. Söyleyeceklerim bu kadardır” ifadelerini kullandı.

10 AY HAPSE ÇARPTIRILDI
Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, Yarkadaş’ı “gizliliği ihlal” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, 10 ay hapis cezasına karar verdi. Yarkadaş’ın cezası ertelendi.