Son günlerde üst üste yaşanan depremlerle korku dolu anlar yaşan Bingöl'de bugün yeni bir deprem daha meydana geldi. 15.57'de meydana gelen depremin şiddetini AFAD 4.3 olarak açıkladı.

 Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı depremde, bazı taş yapılar yıkıldı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.

HASAR GÖREN BAZI TAŞ YAPILAR YIKILDI

Çevre ilçelerden de hissedilen depremde, Dinarbey köyüne komşu Elmalı köyünde daha önceki depremlerde hasar gören bazı taş yapılar yıkıldı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde önceki gün meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Kaynarpınar köyünde jandarma karakolunun 2 gözetleme kulesi yıkılmış, göçük altında kalan güvenlik korucusu Cengiz Pullu şehit olmuştu. Depremde 18 kişi de yaralanmıştı.

14 HAZİRAN'DAN BERİ FAY AKTİF

Bingöl'de ilk olarak 14 Haziran'dan merkez üssü Karlıova olan 5.7 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk depremde, nöbet tutan bir korucunun hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 14 Haziran'dan yaşanan deprem sonrasında üst üste artçı sarsıntılar yaşanmıştı. 15 Haziran'da yine Karlıova'da 5.6 şiddetinde deprem meydana gelmişti.