Mohamed Bin Zayed Üniversitesi dünyada ilk olan yapay zeka üniversitesi Birleşik Arap Emirliğinde kuruldu. Öğrencilerden yoğun ilgi gören yapay zeka üniversitesine şimdiden yaklaşık olarak 3200 aday baş vurmuş bulunmakta.

 Birleşik Arap Emirlikleri’nin yapay zeka üniversitesinin üniversitenin kurulmasından bu yana çok kısa bir süre geçti. Mohamed Bin Zayed Üniversitesinin önümüzdeki aylarda isminden epey söz ettireceği görünüyor. Abu Dabi de kurulmuş olan üniversitede adaylara yüksek lisans düzeyinde eğitim verecek ve yapay zeka üniversitesi 2020 de eğitim hayatına başlayacak. Üniversite yönetiminin yapmış olduğu açıklamada öğrencilerin bu plana dahil olabilmek için erkenden başvurmaya başlamışlar.  Başvuru sayısının şimdiden 3200’ü geçmiş olduğu kaydedildi.

 Kurumun yaptığı açıklamada adaylardan 1600’den fazlası daha lisans öğrenimi alan öğrencilerden meydana geliyor. Diğer baş vurularda dan 234 ü eğitimini tamamlamış ve diğer kısmı ise önceden eğitimini bitirmiş bilişim sektörü ve yapay zekâ konularına hâkim adaylardan oluştuğunu beyan etmiştir. Belirtilen şartlara uyan tüm adaylara kapılarının açık olduğunu tüm ülkelerden öğrenci alımı yapılacağını açıkladı Mohamed Bin Zayed Üniversitesine baş vuran başlıca ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, mısır, Çin, Cezayir Hindistan gibi ülkelerden olduğunu belirti. Kurumun yaptığı açıklamada mezun olan öğrencilerine iş bulma teminatı, burs, sağlık sigortası ve konaklama desteği sunacaklarını açıkladılar.