Şirket düzeylerinde verimliliği artırma yönünde bulut uygulamaları ve mobil cihazların yaygın hale gelmesi söz konusu olmuştur. Günün teknolojik şartlarına uygun ve daha hızlı ilerlemeler meydana gelmektedir. İnsanların ofislerinden ve çalışma yerlerinden uzaktan bir yerde çalışmalarını mobil ve bulut uygulamalarıyla sağlamaktadır. Aynı zamanda çalışan için verimlilik ve maliyet üzerinden avantaj sağlamasından dolayı birçok şirket tarafından son zamanlarda kullanılır hale geldi.

Upwork'ün, çalışmasına göre günümüzde var olan şirketlerin hemen hemen yarısının esnek iş gücü uygulamalarına sahip olduğunu gösteriyor. Bu çalışmalara göre, şirketlerin farklı alanlarında yüzde 60 civarındaki kişilerin çalışma alanlarına uzaktan çalışarak geçiren kişilerden oluştuğunu ortaya koymaktadır. Yapılan araştırma neticesinde 2028 yılına kadar tüm çalışma departmanlarının içerisinde uzaktan çalışanların bulunacağını belirtiyor. Farklı bir çalışma ise 2022 yılının dünyasında tüm çalışmaların %42'sinin mobil çalışanlardan oluşacağını kaydediyor. Uzaktan çalışanlar, şirketlere araştırmalar sonucunda yılda ortalama 7 bin dolar civarında Bir tasarruf elde ettiğini göstermektedir.

Uzaktan çalışma uygulamasının yükselişe gelmesinin yanında şirketlere siber güvenlik ile ilgili endişeler de getirmektedir. Çalışan kişilerin şirketlerin kullanmış olduğu korunaklı siber güvenlik binalarından uzaklaşması sonucunda önemli verilerin farklı cihazlarda kullanılması anlamına gelmektedir.