Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs nedeniyle yurt dışındaki 32 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Yurt dışındaki vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.17 ülkeden 2850 vatandaşımızı getirdik, İstanbul ve Kocaeli'nde yurtlara yerleştirildiler. Başta Erasmus olmak üzere öğrencilerimiz dönmek istediler. Çalışma yürüttük, dün itibariyle 2821 öğrencimizi ülkemize getirmiş olduk. Sudan da öğrenciler gelmek istedi, Mısır'a giden uçağımız Sudan'a uğrayarak öğrencilerimizi getirdi, 14 günlük karantinaya alındı.

Maalesef yurt dışında da 32 vatandaşımız çoğunluğu Avrupa ülkelerinden, vefat ettiler. Aileleri cenazelerini getirmek istedi, ülkemize getirilmeleri konusunda da gereken desteği veriyoruz.

Bakanlığımızda koordinasyon ve destek birimleri oluşturduk. Konsolosluk çağrı merkezlerimizin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini de bildirelim. Yurt dışındaki misyonlarımıza, bizlere ulaşan tüm çağrıları, eleştirileri tek tek dikkate alıyoruz.