Çavuşoğlu Afganistan'da yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban'ın kız çocuklarına ve kadınlara getirdiği eğitim yasağına tepki göstererek, 'İnsani değil, doğru bulmuyoruz' dedi. Çavuşoğlu'ndan Taliban'ın eğitim yasağına tepki: 'İnsani değil, doğru bulmuyoruz' dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'da yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taliban'la angajmanı desteklediğini söyledi. Afganistan halkını düşündüklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu bunu Taliban'a da tavsiye ettiklerini aktardı. 

 

"Bu yasak İslami de değil, insani de değil"

 

Kız çocuklarına ve kadınlara getirilen eğitim yasağına değinen Dışişleri Bakanı, "Bu yasak İslami de değil, insani de değil. Böyle bir yasağı biz doğru bulmuyoruz. Üniversiteye gidebilecek yaklaşık bir milyon kız öğrenciden bahsediyoruz" dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, İslam dininin eğitimi ve ilmi tavsiye ettiğini belirterek, "Türkiye olarak Afgan kardeşlerimize burs ve eğitim vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.