Geçtiğimiz yıl gazeteci cemal kaşıkçının İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından Cemal Kşıkçı cinayetinin önemli isimlerinden biri olan Suud El Kahtani öldürüldü.

 

Suud El Kahtani Cemal Kaşıkçı cinayetinin en önemli isimlerinden biri sebebi ise bu cinayeti tasarlayan ve süikast timinin lideri olduğu iddia edilen kişi. Muhalifleri gözaltına alan isim Amerika Birleşik Devletleri’nin KAŞIKÇI cinayetiyle ilgili yaptırım listesine aldığı 17 kişi arasında yer alan Kahtani Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selmana yakınlığı ile biliniyordu. Suudi Arabistan kralı selman bin abdülaziz Cemal kaşıkçının öldürülmesi ile alakalı olarak Suudi istihbarat başkan yardımcısı Ahmet el Asiri ve Kahtani hakkında canavarca ve tasarlayarak eziyet çektirerek kasten öldürme suçlamasıyla ilişkin yakalama kararı çıkartmıştı.

 

Suud el Kahtani siyanür ile zehirlendiği öne sürülüyor. Suudi Arabistan yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.Norveç’te yaşayan Filistinli aktivist iyâd el Bağdadi’ye sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son el Kahtani’nin zehirlenerek öldürüldüğü haberini aldım ifadesini sosyal medya hesabından paylaştı. Kahtani’nin altı gün önce zehirlenerek öldürüldü iddiası sosyal medyada yer alıyor.