Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul İl Örgütü’ne dair alınan radikal kararlar, partide olağanüstü bir hareketliliğe yol açtı. İl başkanlığı ve kurultay delegelerinin yetkileri geçici olarak askıya alınırken, CHP Genel Merkezi yönetimi hızlı bir müdahale sürecine girdi.

İstanbul teşkilatının tüm yetkilerinin dondurulmasının ardından, CHP Merkez Yönetim Kurulu bugün saat 17.00’de, Genel Başkan Özgür Özel’in çağrısıyla olağanüstü toplandı. Gündemde, il örgütünde yaşanan süreç ve bundan sonraki adımlar yer alıyor.

Alınan kararla birlikte, İstanbul İl Başkanlığı’na geçici olarak beş kişilik bir heyet atandı. Bu yeni yönetim yapısının başında, daha önce partiden ayrılan Gürsel Tekin bulunuyor. Tekin’e eşlik edecek diğer isimler Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap olarak belirlendi.

Gürsel Tekin’in, 13 Şubat 2024 tarihinde CHP’den istifa etmiş olmasına rağmen bu görevi kabul ettiği öğrenildi. Geçici yönetim, teşkilatın yeniden yapılandırılması sürecini yürütecek.

Öte yandan, İstanbul’daki ilçe ve il kongrelerinin tamamı durduruldu. CHP'nin 39. Olağan Kurultay süreci kapsamında uygulamaya konulan kongre takvimi, yalnızca İstanbul özelinde askıya alındı. Aynı zamanda İstanbul kurultay delegeleri de geçici olarak yetkilerinden uzaklaştırıldı.

CHP yönetimi, bu adımlarla örgüt içindeki düzeni yeniden sağlamak ve parti içi seçim sürecini güvenli bir zeminde yürütmek istiyor. Yaşanan gelişmelerin önümüzdeki günlerde parti kamuoyunda yeni tartışmaları beraberinde getirmesi bekleniyor.