CHP'de Parti Meclisi'nin onayına sunulacak listeye son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi. 

Şişli'de Muammer Keskin, Maltepe'de Ali Kılıç, Beyoğlu'nda ise ÖDP'li Alper Taş'ın ismi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri, Bodrum ve İzmir Bayraklı için Parti Meclisi'nden yetki isteyeceği ifade edildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sabah kurmaylarıyla Merkez Yönetim Kurumlu toplantısına sunulacak listeler üzerinde çalışma yaptı. Gecikmeli başlayan MYK toplantısı nedeniyle saat 14.00'te başlayacağı duyurulan Parti Meclisi de bir saat gecikmeli başladı.
BEKLENEN YETKİYİ ALDI
PM toplantısında, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan sekiz ilçenin adayları da masaya yatırıldı. Oylamadan geçemeyen tüm adaylar için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yetki aldı. Toplantı sonrası 70 ila 100'e yakın adayın açıklanması bekleniyor.
MYK'nın Parti Meclisi'ne sunduğu isimler arasında İstanbul'dan Maltepe'de mevcut belediye başkanı Ali Kılıç'ın, Şişli'de ise DSP'den aday olan Mustafa Sarıgül'e karşı Muammer Keskin'in, Beyoğlu için de ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın adaylığı gündemde.

SİLİVRİ'DE IŞIKLAR BİLMECESİ DEVAM EDİYOR
Silivri'de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dünürü Özcan Işıklar'ın isimlerinin PM'ye sunulduğu belirtildi. Küçükçekmece'de ise Kemal Çebi ismi öne çıktı.
İzmir'in Buca ilçesinden Suat Nezir ismi MYK'dan geçerken, Kılıçdaroğlu'nun Bayraklı ilçesi adayının belirlenmesi için yetki istediği belirtildi. Bir önceki PM toplantısında Bayraklı'da Cevat Durak yapılan oylama ile düşürülmüştü. Güzelbahçe adaylığı için de Mustafa İnce'nin adı ilan edilmişti. Ancak İnce'nin değiştirilerek Nilay Kökkılıç'ın aday olarak PM'ye sunulacağı kaydedildi.