Belediyecilik konusunda Büyükşehir Belediyesi'nde vermiş olduğu hizmetlerle dikkat çeken CHP Tuzla Belediye Başkan aday adayı olan Bülent Akköse Tuzla'da seçim çalışmalarının startını verirken, ortaya koyduğu Tuzla vizyonu manifestosuyla Tuzlalı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

İşte Bülent Akköse’nin Tuzla vizyonu:

 

CHP’den Tuzla Belediye Başkanı aday adayı olan Bülent Akköse yayınladığı videosunda Tuzla vizyonunu şöyle anlattı:

 

Adalet:

 

Tuzlayı adil şartlarda eşit yaşamın olduğu bir ilçe haline getireceğiz. Tuzla sosyal hizmetlerde adil, eşitlikçi istihdamı yaratmakta adil, kentin olanaklarını paylaşmada adil olmalıdır.

 

Deprem:

 

Tuzla’da önceliğimiz güvenli ve dirençli bir kent yaşamı olacak. Tuzla doğal afetlere özellikle depreme karşı risk ve kriz yönetimi konusunda planlı, dirençli ve güvenli bir kent olmalıdır. Olası bir depremde çok hasar alması beklenen bina sayısı 446, orta hasar alması beklenen bina sayısı 1370, az hasar alması beklenen bina sayısı 5310, hafif hasar alması beklenen bina sayısı ise 8239 olarak gösteriliyor.

 

chp tuzla belediye baskan aday adayi bulent akkose tuzla vizyonu manifestosu ile ilgi gordu

 

Yaşam Hakkı:

 

Tuzla’nın doğal güzelliklerini tüm canlılarla paylaşacağız. Tuzla, doğasıyla, deniziyle, sokak hayvanlarıyla, ve insanlarıyla birlikte yaşam hakkını önceleyen ve her canlıya saygılı bir kent olmalıdır. Tuzla’da doğan da doyan da bizdendir. Tuzla’da nüfus sayısı 290 bin üzeri, barınaktaki hayvan sayısı 1300 üzeri, 46 km karelik deniz sahil uzunluğu bulunan Tuzla’da 779.817 m2 Kamil Abduş göl yüzey alanı bulunuyor.

 

Üretim Seferberliği:

 

Eko - Estetik gelişim hareketini Tuzla’da başlatacağız. Değişen ve dönüşen yeni dünya düzeninde Tuzla’da insanı önceleyen doğaya saygılı bir gelişme ve toplumsal kalkınma modeli uygulanmalıdır. Bu kalkınma modelinde Tuzla’daki üretim alanları ve olanakları gözden geçirilmeli, yeni alanlar yaratılmalı ve üretim seferberliği başlatılmalıdır.

 

Tuzla’da 18.780 mevcut iş yeri, 6 OSB, 1409 fabrika, 73.800 direkt, 126.000 dolaylı istihdam, 49 tersane, 176 yan sanayi ve 686 alt işveren bulunurken, 21.300 direkt, 103.000 dolaylı istihdam bulunmaktadır.

 

chp tuzla belediye baskan aday adayi bulent akkose tuzla vizyonu manifestosu ile ilgi gordu

 

Gençlik:

 

Tuzla’nın geleceğinde gençlerin de sözü olacak. Mutlu çocuklar, mutlu gençler, bir ülkenin geleceğine dair umudu da beraberinde taşır. Gençlerin sesi, gençlerin fikri, gençlerin enerjisi, Tuzla’da dinamizmi yansıtır. Gençlik Tuzla’nın hem bugünü, hem de yarınlarıdır. Böylece gençler de karar versin Tuzla hep genç kalsın.

 

Tuzla’da 15-30 yaş arası nüfus 67.274 iken, 83 spor kulübü, 5690 sporcu, 16 özel 21 okul spor salonu, 1 star, 16 saha, 3 gençlik merkezi, 4 özel yurt, 1 devlet yurdu bulunuyor.

 

Sağlıklı Çevre:

 

Tuzla’da hedefimiz sağlıklı çevre ile doğayı koruyan akılcı gelişim olacak. İstanbul’un 9 sanayi bölgesinin 6’sını bünyesinde barındıran Tuzla sanayi kenti olmanın sorumluluğu ile doğasına da sahip çıkan bir kent olmalıdır. Tuzla için alınacak kararda sağlıklı çevre ve doğal yaşam alanları öncelenmelidir.

 

Denizcilik:

 

Tuzla denizcilik alanında gerek eğitim kurumlarıyla, gerekse sanayisiyle güçlü bir kenttir. İstanbul’un Marmara Denizi’ndeki en uzun şeridine sahip Tuzla tersaneleri, sanayisi, yan sanayisi, ve deniz ticareti ile ekonomik bir güç olduğu kadar, denizcilik lisesi ve üniversite eğitimi ile sektöre kalifiye personel yetiştiren insan kaynağını da temin etmelidir.

 

Turizm:

 

Tuzla’nın saklı turizm imkanlarını ortaya çıkaracağız. Tuzla bir kaplıcaya ve pek çok hastaneye ev sahipliği yapmasıyla kaplıca ve sağlık turizmine uluslararası hizmet verme kapasitesine sahiptir. Teknik lise ve üniversite kampüsleri teknoloji merkezi ile dünyada yeni bir trend olan eğitim turizmine de uygundur. Tuzla bir deniz kenti olarak balıkçılık, yelkencilik, yatçılık, ve diğer su sporları için hem coğrafi, hem teknik altyapı açısından kapasitesi yüksek bir su sporları turizm kentidir. Tuzla ayrıca Lozan mübadillerine de ev sahipliği yapan, tarihi geçmişi ve dokusunun yanı sıra kültürel geçmişiyle de kültür turizmine ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek bir seçenektir. Özetle Tuzla alternatif seçenekler sunan lokasyonuyla kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım kolaylığından da yararlanarak turizm açısından cazibe merkezi bir kent olmalıdır.