CHP Genel Merkezi'nin il ve ilçe örgütlerine gönderdiği genelge ile yerel seçimler için aday adaylığı süreci resmen başladı. Kulislerde ise adaylık açıklaması yapacak isimler sızmaya başladı.

 

Haberalternatif’te yer alan özel habere göre, Beşiktaş'ta CHP'den adaylık için öne çıkan isimler arasında, 25. ve 26. dönemde CHP milletvekilliği de yapmış olan Mimar Doç.Dr.Gülay Yedekci var. 

 

Kulislerde yer alan haberlere göre Harvard Üniversitesi'nde kentsel dönüşüm dersleri veren akademisyen Yedekci özellikle uzmanı olduğu kentsel dönüşüm konusunda birikimlerini İstanbul’un deprem kuşağında bulunan ilçelerine de tam bir eş güdüm içerisinde Beşiktaş Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar ile kentsel dönüşüm köprüsü kurmak istiyor.

 

Partinin gençlik kollarından gelen Yedekci, Fatih Gençlik Kolları Başkanlığı yaptıktan sonra İstanbul İl Gençlik Kolları’na “Atama” ile görevlendirilmek istediği zaman bunu “Atama yöntemini ilkesel olarak doğru bulmadığı” için reddederek dikkat çekmişti.

 

Yedekci, 25. dönemde ise önseçimi kazanarak aday olduğu İstanbul’dan milletvekili seçildi. Ancak bir süre sonra parti içerisinde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anti-demokratik uygulamaları ve politikalarına karşı parti içerisinde muhalif bir duruş sergileyen Yedekci ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun arası açılmış ve partide tasfiye edilen isimler kervanında yerini almıştı.