Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar hakkında tahliye kararı verildi. Cihan Kolivar'ın oğlu Kerem Kolivar, tutuklama kararı sonrası adliye önünde açıklama yaptı.

 

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” ifadeleri üzerine hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınmıştı. Kolivar, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve daha önce attığı tweetler yüzünden ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatı aracılığıyla yapılan itiraz sonucu Kolivar’ın tahliye edilmesine karar verildi.

 

Cihan Kolivar'ın oğlu Kerem Kolivar, tutuklama kararı sonrası adliye önünde açıklama yaptı

 

 Kerem Kolivar, “Kin ve nefret söylemi diye adliyeye çağırıp daha sonra hiçbir şey bulamayıp hadi kendime bir hakaret uydurayım deyip de alıyorsanız şu binaya da gerek yok. Bu masrafa da gerek yok. Yazın bize şu kadar ceza yedin diye yollayın, tebliğ edin. Kimse de yorulmasın. Herkes tek bir düşüncede olacak, herkes tek bir şey söyleyecek. Varsa öyle bir ülke herkes gitsin orada yaşasın. Herkesin tek düşüncede olduğu ülke varsa oraya gideceğiz”