Çin'in başkenti Pekin'de 24 saat içerisinde 316 yerel COVID-19 vakası açıklandı. Yaklaşık 1.4 milyar nüfusa sahip Çin’de salgının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 5 bin 227'e yükseldi.

 

Çin, Covid-19 salgını ile mücadele etmeye devam ediyor. 6 ay sonra ilk ölüm kayıtlara geçmişti. Çin'de yeni tip koronavirüs salgınında 26 Mayıs'tan bu yana ilk kez can kaybı yaşanmıştı.Bölgelerde kısıtlamalara gidileceği açıklanırken, Pekin'e seyahat eden kişilerin günlük olarak test yapmaları gerekeceği belirtildi. Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor. Yaklaşık 1.4 milyar nüfusa sahip Çin’de salgının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 5 bin 227'e yükseldi.

korona testi

 

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre; Başkent Pekin'de dün, 87 yaşındaki bir erkek hastanın akciğer enfeksiyonu sonucu kan zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Hastanın 11 Kasım'da kuru öksürük gibi belirtiler göstermesinin ardından, 2 gün sonra yapılan nükleik asit testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun bugün açıkladığı verilere göre, Çin anakarasında Covid-19 kaynaklı son ölüm, Şanghay’da 26 Mayıs'ta tespit edilmişti.