Çin’in telekom firmaları, ülkenin birçok büyük kentinde yarın itibarıyla 5G teknolojisinin kullanımına geçileceğini duyurdu. Çin’in önde gelen “kamu” Telekom firmaları olan China Telecom, China Unicom ve China Mobile, 5G’ye geçiş hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ülkede, Pekin ve Şanghay ile beraber pek çok büyük yerleşim alanında yarın 5G teknoloji uygulanmaya başlanacak. Firmalar, bu duyuruyla birlikte, 5G hizmetleriyle ve fiyatlamalarıyla ilgili tarifelerini de paylaştılar. Çin’de bu yeni çağ teknolojisini içeren 80 bin baz istasyonunun hayata geçirildiğini vurgulayan firmalar, 2019 yılı sonuna kadar 130 bin baz istasyonu sayısına erişmeyi hedeflediklerini bildirdiler. Çin’de 2019 sona ermeden, 50 kadar şehir 5G teknoloji kullanımına geçiş yapacak.

 2020’nin ise, bu yeni teknolojinin ülkenin her yerine yayıldığı ve yaygınlık kazandığı bir dönem olması hedefleniyor. 5G’nin ülkedeki yaşamı daha hızlı ve kolay hâle getireceği öngörülüyor. Otonom sürüş yeteneğiyle donatılmış araçların kullanılışından oldukça hızlı video görüşmeleri yapılmasına, cep telefonundan oynanan oyunların daha seri ve rahat oynanabilmesinden günlük iletişimdeki netliğin artmasına pek çok büyük faydası bulunan 5G, Çin’de önemli ve yaygın değişikliklere kapı aralayacak.