Çinli Dev Şirket Sunac’ın Hong Kong Borsasındaki Hisseleri, Dönüştürülebilir Tahvillere Çevrilebilecek!

 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Sunac'ın yeniden yapılandırma konusunda alacaklılarla anlaşmaya varması ve yeni planlar yapması, şirketin hisselerinin yüzde 21 yükselmesine neden oldu.Çinli gayrimenkul geliştiricisi Sunac'ın yeniden yapılandırma konusunda alacaklılarla anlaşmaya varması ve yeni planlar yapması, şirketin hisselerinin yüzde 21 yükselmesine neden oldu.

 

Sunac, 2021 yılında başlayan Çinli gayrimenkul sektöründeki krizden en çok etkilenen şirketlerden biri olmuştu. Şirket, borcunu ödeyemediği için temerrüde düşmüş ve bu durum alacaklıların dava açmasına neden olmuştu. Sunac'ın yeniden yapılandırma planı, şirketin finansal durumunu iyileştirecek ve şirketin borcunu ödemesini sağlayacak. Bu durum, şirketin hisselerinde yükselişi gösterdi.

 

Bigpara.hurriyet.com’un aktardığına göre, Çin'de emlak sektörü zor günler geçirirken Sunac düştüğü zor durumdan çıkmak için harekete geçti. Şirket, yeniden yapılandırma koşullarını yerine getirdi. Bunun yanında borcunu elden geçirme planlarını da devreye alan Sunac'ın hisseleri Hong Kong borsasında yüzde 21 oranında arttı ve iki ayın zirvesine yerleşti. Yeniden yapılandırma koşullarında, yeni tahvil ihracı karşılığında mevcut borcun tamamen tasfiye edilmesi ve serbest kalması maddeleri bulunuyordu.

 

Hong Kong Borsasındaki Hisseleri, Dönüştürülebilir Tahvillere Çevrilebilecek

 

Sunac'tan alacaklı olanlar Eylül ayında offshore borç yeniden yapılandırmasını onayladı. Sunac'ın Hong Kong borsasındaki hisseleri, dönüştürülebilir tahvillere çevrilebilecek. Vadeleri ise 2-30 yıl aralığında olacağı öğrenildi.