AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.

 

Muhalefet, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçmişte defalarca “katil” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar’da bir araya gelmesine tepki gösterdi. Türkiye'nin son dönemde gergin ilişkilere sahip olduğu ülkelerle ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar dikkat çekerken bugün Katar’da dikkat çeken bir görüşme yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı. Türkiye-Mısır ilişkileri, 2014’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Bir süre önce normalleşme süreci başlamış, 9 yıl aradan sonra bakan düzeyindeki ilk ziyaret gerçekleştirilmiş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mısır’a gitmişti.

 

 Liderler düzeyinde ilk buluşma ise Katar’da gerçekleşti. Dünya Kupası’nın başlangıç maçını izlemek için Katar’a giden Erdoğan, burada geçmişte 'katil' diye seslendiği Sisi ile bir araya geldi. Erdoğan, Sisi ile gülümseyerek el sıkıştı. Erdoğan'ın iddia ettiğinin aksi yönde tavır sergilemesi eleştirilere de neden olurken Sisi ile bir araya gelmesine muhalefetten tepki yağdı.

 

Özgür Özel'den sert tepki

 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Halk TV'de yaptığı açıklamada, konuya ilişkin "Bütün tükürdüklerini yalıyor, tükürdüğü suratı öpüyor. BAE'ye o kadar ağır laflar söylüyorlardı. Sonra tükürdüklerini yaladılar." ifadelerini kullandı. 

 

Gültekin Uysal paylaşımı;

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Ar damarı olmuş kâr damarı!” diye tepkisini dile getirirken, daha önceki şu tweet’ini yeniden paylaştı: ”Rabia işareti” bile yapamaz hale geldiniz; Sisi ile arayı düzelteceğiz diye…”

 

gultekınuysal