Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53 Bin 626 sosyal konut ve 130 tesisin açılışı ile 50 bin yeni sosyal konutun tanıtım töreninde Beyoğlu'nda halka hitap etti. 

Erdoğan, 50 bin yeni konut müjdesi verdi.

Bu konutların yatay mimariyle yapılacağını kaydederek, mahalle kültürümüzü yaşatacak, milletimizin geleneğine kültürüne uygun şekilde yeşil alanlarla kentleşmeyi geliştireceğiz dedi. Konutlardan alt gelir grubuna verilecek evlerin 388 liradan başlayacağını ve ödeme süresinin 20 yıl olacağını sözlerine ekledi. Evler kura ile verilecek.

Erdoğan şöyle konuştu: "Düşük ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. TOKİ'nin bu yeni kampanyası kapsamında İstanbul'da 6 bin 300, Ankara'da 2 bin 934, İzmir'de 2 bin 584 konut inşa edilecektir. Diğer konutlar da kalan illerimizde yayılacaktır. Mümkün olan yerlerde. Bu projeyle kentsel dönüşüm çalışmalarını da birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz ama kamu menfaatini de gözeteceğiz. Böylece köhnemiş alanları ortadan kaldırıp yerlerine yepyeni, her türlü alt yapıya ve üst yapıya sahip yerleşim yerleri inşa edeceğiz. Düşük ve orta gelirli vatandaşlarımız için yapacağımız bu proje ve konutların şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Konut bakımından Türkiye'nin dünyada parmakla gösterilir hale geldiğini, ülkemizin konut sektöründe sayı ve kalitesinin çok iyi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancılara satılan gayrimenkullerin değerinin net 35 milyara yakın olduğunu ifade etti.

Erdoğan programın sonunda TOKİ'nin inşaatını bitirdiği yapıların toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki durağı Esenyurt olacak.