Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyondaki yükselişin hız keseceğini ve olumlu etkilerinin görüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyondaki yükselişin hız keseceğini ve olumlu etkilerinin görüleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gıda ve enerji krizinin herkesi etkilediği dönemde biz daha rahat konumdayız. Asya merkezli üretim ağına alternatif Türkiye'nin ismi daha çok telaffuz ediliyor. Sizlerden tıpkı bir akıncı gibi Türkiye'nin ihracat bayrağını yeni yerlere ulaştırmanızı daha ileriye yürümenizi diliyorum" dedi. Enflasyona ilişkin olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan "Düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakında daha çok hissedeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazla yeni dönemi başlattık"

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; "Her yıl farklı temada düzenlenen İnovasyon Haftası Türkiye'nin zengin birikimini ve şirketlerimizin başarılarını ortaya koyuyor. Milletimizin zorluklar karşısında pes etmeyen çelikten iradesine şahit oluyoruz. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimiz iman varsa imkan da vardır diyerek önlerine çıkan bentleri yıka yıka hedeflerine doğru yürüyor. Öyle ki, 5-10 yıl öncesine kadar ülkemizin esamesinin bile okunmadığı pek çok alanda Türk şirketleri örnek gösterilen konuma ulaşmıştır. Savunma sanayinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir. 20 yıl gibi kısa sürede çok büyük başarı hikayesi yazdık. Bundan 20 yıl önce savunma sanayinde faaliyet gösteren firma sayımız 56'yken bugün 1600'den fazla firmamız bulunuyor. Göreve geldiğimizde 62 savunma projesi yürütülüyorken ayrısı son 6-7 yılda başlatılmak üzere bugün bu sayı 750'yi geçti. Savunma projeleri bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyarın üzerine çıkardık. Toplam 248 milyon Dolar savunma sanayi ihracatı yaparken bu sene 4 milyar doları aşacağımıza inanıyorum. Yabancılara muhtaç olan ülkeyi, NATO müttefiklerine ileri teknolojili ürünler satan bir ülke haline getirdik. İHA'ların üretim ve satışında dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Tüm bunları birilerinin destekleriyle değil, gizli açık ambargo, tehditlere, baskılara rağmen başardık. 20 yıl önce yüzde 70-80 oranında dışa bağımlı olduğumuz alanda sabırla çalışarak, pes etmeyerek tabloyu tamamen tersine çevirdik. Benzer başarı örneklerinin havacılıktan, bankacılığa kadar birçok sektörde yaşandığını biliyoruz. Göreve geldiğimizde adeta iflasın eşiğinde olan THY yolcu sayısında rekordan rekora koşuyor. THY sektördeki öncü rolünü günden güne tahkim ediyor. Enerjide kendi sismik araştırma ve sondaj gemilerimizle Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazla yeni dönemi başlattık. Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan petrol, doğal gaz arama faaliyetlerini kendimiz yürütüyoruz. Son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli Haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz. Togg ile milletimizin 60 yıllık hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz." dedi.