Sahibi olduğu X’i tehlikeye atan Elon Musk, "antisemitist” denilen son çıkışıyla çoğu büyük şirketin reklam anlaşmalarını kaybediyor!

 

Sahibi olduğu X’i tehlikeye atan Elon Musk, "antisemitist” denilen son çıkışıyla çoğu büyük şirketin reklam anlaşmalarını kaybediyor. Sahibi olduğu X’i tehlikeye atan Elon Musk, "antisemitist” denilen son çıkışıyla çoğu büyük şirketin reklam anlaşmalarını kaybediyor. 

Sözcü.com’un aktardığına göre, Tesla ve X’in sahibi Elon Musk, “antisemitist” adını verdiği paylaşımları, büyük şirketlerin reklam anlaşmalarını feshetmesine neden oldu.

En zengin insanlardan biri olan Musk, X’de “Yahudilerin beyazlardan nefret ettiği” antisemitist doğrultuda yaptığı paylaşımda belirterek “İşte asıl gerçek” şeklinde yeniden paylaştı. Filistin-İsrail savaşı dahilinde büyük tartışmalara neden oldu.

Beyaz Saray paylaşımın “tiksindirici” olduğunu belirtirken, Musk ise şirketine saldırı gerçekleştiğini söyleyerek medya takip kurumlarına dava açacağını belirtti. 

Reklamları durduran markalar arasında Apple, IBM VE Disney’de yer alıyor. Warner Bros, Paramount, Sony Pictures ve Comcast/NBCUniversal gibi şirketler ise reklamların sağcı teoride olduğunu ve antisemitist paylaşımlarla gösterilesinden rahatsız olup reklamları durduğunu bildirdiler.