Ülkemizdeki armut üretiminde önde gelen yerlerden biri de Bursa’nın Gürsu ilçesi. İlçede binbir emekle yetiştirilen armut, lezzetli oluşu ve iri yapısıyla öne çıkıyor. Deveci armudunun hasat işlemlerinin sona erdiği bildirildi.

Tanesinin 600-700 gram düzeyinde bir ağırlığa sahip olduğu belirtilen deveci armudu, bu yıl 70-80 bin ton hacminde bir rekolteye erişti. Bursa’daki Gürsu Ovası, ülkemizin armut konusunda en verimli topraklara sahip yerlerinden. Bu ovada, armut özelinde konuşulursa, ülkemizin ortalamasının dört katı rekolte toplandığı aktarılıyor.

Deveci armudunun kilosunun toptan olarak 2-3 lira düzeyinde seyrettiği ifade ediliyor. Deveci armudu yetiştiricileri için güzel bir sezonun idrak edildiğini söyleyen Bursa Tarım Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özkan, Ekim’de start verilen hasattan sonra rekolte düzeylerinin ve ortaya çıkan fiyatların üretimi gerçekleştiren çiftçileri mutlu ettiğini dile getirdi. Armutta rekoltenin 2018’den daha düşük olmadığını söyleyen Özkan, 70-80 bin tonluk bir sayıdan söz etti. Özkan, deveci cinsinden armudun ağırlığı hususunda ise, bu armut türünün bir tanesinin neredeyse bir kilo ağırlığına erişebildiğini paylaştı.