Devlet erkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çıktı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir özel defterine yazdığı o ifadeler...

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da törenle anılıyor. Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye vatandaşlar yürürken, Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için vatandaşlar bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:  

"İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha yad ediyoruz. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ruhu şad olsun."