Eski ABD Başkanı Donald Trump dünya gündemine oturdu. 2017-2021 yılları arasında ABD Başkanlığı yapan Trump gözaltına alındı. Haber dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırırken Manhattan’daki mahkemede Trump’a, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a sus payı ödenmesi sırasında ticari kayıtları tahrif ettiği iddiası soruldu. 2024 Başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Trump, tarihte bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD başkanı oldu.

 

Gözaltına alınan Trump adli işlemlerden sonra mahkeme salonuna geçti. Eski ABD Başkanı hakkındaki iddianameye göre; Trump, 2016 seçimlerine müdahale ve işlediği suçları gizlemek için evrakta sahtecilikle suçlandı. Trump, 2 kadına sessiz kalmaları için 150 bin ve 130 bin Dolar vermekle suçlandı. Trump ayrıca, başkan adaylığı döneminde aleyhindeki olumsuz bilgileri saklamakla suçlandı. Yargıç karşısına çıkan Trump, mahkemede bir saat kaldı ve bütün suçlamaları reddetti. Hakim bir sonraki duruşmanın 4 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.

 

Eski ABD Başkanı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

 

"Manhattan'a, Adliye binasına gidiyoruz. Çok sürreal görünüyor. Beni tutuklayacaklar. Bunun Amerika'da olduğuna inanamıyorum. MAGA! (Make America Great Again)”