ABD başkanı Trump’dan Hong Kong mesajı Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump hong kongkdan meydana gelen Kümet karşıtı protestolar sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri suçlu gösterilmesini anlayamadığı ifadesini dile getirirken ülkede karışıklık halen devam ediyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump Twitter hesabından devam eden protestolara ilgili açıklamalarda protestolar için bazı kesimlerin Amerika Birleşik Devletleri tuşladığını ancak bunun nedenini anlayamadığını belirten Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump istihbaratımız bizi Çin hükümetinin Hong Kong sınırına askeri birlikler sevk ettiği konusunda bilgilendirmiştir herkes sakin ve güvende olmalı ifadesine yer verdi. Trump ayrıca Çin ordusuna ait bazı kamyonların sınıra sevk edildiğini gösteren bir videoyla sosyal medya Twitter hesabından paylaştı.

 

Protestoların sebebi ise hüküm giyen veya haklarında suçlama iddiaları bulunan kişilerin Tayvana iadesini kolaylaştıran yasa tasarısının parlementoya sunulması. Umarız ki içimde daha büyük bir protesto çıkarak Çin’deki Uygur Türklerine yapılan kıyım ve Çin Hükümeti’nin uyguladığı bu zalim ve insani olmayan davranışlar bu protestolarla sonra erer.